"ΠΑΙΣ" - Αναπτυξιακή Δοκιμασία Επικοινωνίας (για παιδιά 18 - 48 μηνών)

 

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται και σταθμίζεται μία δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας  (κυρίως για το φάσμα του αυτισμού) για παιδιά ηλικίας 18-48 μηνών. Ονομάζεται ΠΑΙΣ  και είναι σταθμισμένο αποκλειστικά σε Ελληνικό πληθυσμό . Η δοκιμασία ΠΑΙΣ δημιουργήθηκε από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλή την παιδίατρο και Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναπτυξιακής παιδιατρικής  κ. Λωρέττα Θωμαΐδου , με σκοπό την έγκαιρη, πρώιμη και ασφαλή ανίχνευση της απόκλισης της επικοινωνίας με ασφαλή τρόπο και αντικειμενικό.

       Είναι  ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και απαραίτητο για την επίσημη αξιολόγηση επικοινωνίας που χορηγείται μόνο από πιστοποιημένους ειδικούς θεραπευτές και παιδιάτρους σε όλη την Ελλάδα . Το σημαντικότερο είναι πως τα αποτελέσματα της ανίχνευσης παρέχουν μεγάλη αξιοπιστία και υπόσχεται 93,5 % εγκυρότητα.

      Η διαδικασία είναι φιλική προς το παιδί που διαρκεί λίγα λεπτά ώστε να μην κουράζεται  ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από το ίδιο. Είναι ανώδυνη διαδικασία και μπορεί να χορηγηθεί όταν το παιδί φτάσει 18 μηνών έως και τους 48 μήνες.

    Η Λογοθεραπεύτρια κυρία Σπηλιωτοπούλου Ζωή - Αγγελική είναι πιστοποιημένη Λογοθεραπεύτρια , για την χορήγηση της δοκιμασίας.

Για ραντεβού και πληροφορίες επικοινωνήστε :

Σπηλιωτοπούλου Ζωή - Αγγελική , Λογοθεραπεύτρια

2610 644 082,

Παντανάσσης 50 , Πάτρα

e-mail :   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

back to top